Kosmetisk argan olie og spiselig argan olie.

Du har sikkert allerede nu læst en masse artikler om argan olie og dets mange virkemidler. Men viste du at argan olie findes både i en kosmetisk og spiselig version? Den spiselige argan olie er populær, til brug i en salat eller som dyppelse til brød. Den kosmetiske version bruges til håret og huden, samt sygdomme som psoriasis og eksem. Selve metoden man laver disse 2 olier på, er utrolig forskellig. Den kosmetiske argan olie bliver presset af rå og mandler der ikke har været forarbejdet. Hvoraf man med den spiselige argan olie presses fra argan mandler, som har været ristet. Der er en masse små forarbejdningsdele, som herefter vil gøre det til en kosmetisk eller spiselig argan olie. Du vil med stor sansynlighed kunne bruge begge olier samtidig. Så vil du både pleje dit indre og ydre.

Den kosmetiske argan olie kommer i flere versioner på det danske markede. Der findes nok flere end disse vi vil nævne, men dette er også kun nogle af dem:

 1. Der findes en rå og ufiltreret olie, som stadig har rester fra argan mandlen fra produktionen. Dette vil give et bundfald, og er en utrolig kraftig argan olie. Denne anbefales bl.a. ikke til brug på små babyer. Det er en meget kraftig olie og derfor skal man være opmærksom på, at den ikke er anvendelig på alle hudtyper.
 2. Den devlist rå olie, som bliver holdt på et lager indtil denne ikke længere har bundfald i olien. Dette er så man sikrer at olien ikke er lige så kraftig som den rå og ufiltrede argan olie.
 3. Den filtrerede argan olie, som også er den olie du selv skal bruge. Denne olie vil ikke bundfælde, og kan anvendes af alle personer i alle hudtyper og aldre. Denne olie er også den anbefalede argan olie, hvor den marrokanske regering har sat en standard for, hvordan olien skal filtreres.

Det vil til enhver tid anbefales at du bruger en argan olie, som kun består af argan. Dette sikrer dig at du får et 100% rent produkt, som ingen tilsætnignstoffer er tilsat. Derved vil du ikke få nogle ubehagelige bivirkninger, som kan opstå ved brugen af et blandingsprodukt.

Argan olie kan bruges imod mange ting, og her vil vi nævne nogle af de mest normale:

 • Huden
 • Håret
 • Skæld, svamp og tør hud
 • Psoriasis
 • Eksem
 • Scrubs
 • Solskoldninger
 • Forbrændinger

En ting, som mange af de overstående har tilfælles er især kløen, som psoriasis, eksem, skæl og huden generelt kan blive udsat for. Derfor vil du med stor success også kunne bruge argan olien imod myggestik og bid fra andre insekter. Argan olien er virkelig effektiv overfor kløen, og lindring af hævelser. Derfor kan du bruge olien til at give dig den rensende, lindrende og helende effekt imod en myggestik eller andet inskekt bid.
Argan olie er fyldt med essentielle fedtsyrer, som vi ikke altid selv kan producere i kroppen, men derimod er nogle som vi enten skal indtage ved et kosmetisk produkt, eller en spiselig olie (fiske olie mm.) Det er fedtsyrer som omega 3,6 og 9, som vil give dig en helende, lindrende og forebyggende effekt imod diverse skavanker. Omkring 70% af olien består af fedtsyrer, og sammenligner man en ren argan olie med en olivenolie, er den 3 gange så effektiv og fyldt med essentielle fedtsyrer som oliven olien. Ydermere er der også utroligt mange Vitamin E, som er en antioxidant der er en meget sund vitamin for huden og håret.

Vi håber at du er blevet en del klogere på argan olien og dets mange virkemidler. Du kan læse meget mere her om olien og dens mange kvaliter og anvendelsesmuligheder.

Du kan blandt andet få den rigtige og rene olie, her.